Groep 6 t/m 8 krijgen een presentatie over werken bij Defensie.

“Militair zijn is meer dan een beetje vechten”: zegt een leerling van de Driesprong in Ruurlo nadat hij een presentatie heeft gehad over vrede en vrijheid, van een echte militair.

Vrijdagmiddag kregen de leerlingen van groepen 6, 7 en 8  een presentatie over Defensie. Wat is voor jullie vrijheid? Weten jullie wat de koude oorlog was? Wat komt er allemaal bij kijken als je militair bent? Wat voor werk doe je allemaal? Kun je een scherfwerend vest dragen? Jezelf opdrukken? Hoe draag je een gewonde kameraad? Nederland heeft nu nog maar ongeveer 20 tanks, vroeger wel duizend, hoe komt dat? Wat is de NAVO en VN ? Waarom werken veel landen nu samen? Allemaal vragen waarop de leerlingen nu een antwoord kunnen geven.

Enthousiast en vol belangstelling luisteren de leerlingen naar het verhaal en kijken ze naar de filmpjes. Ze stellen goede kritische vragen en je ziet ze goed nadenken. “Soldaten vond ik maar niks”: zei een meisje naast me: “maar ik ga er nu toch anders over denken, je moet ook erg fit zijn en slim en graag anderen willen helpen en veel talen kunnen want militairen zitten ook in vaak in het buitenland”.

Erwin bedankt de presentatie en juf Dineke voor het ijsje!

gr 5-8 defensie voorlichting

Naar het overzicht

LAATSTE NIEUWS

Nationale voorleesdagen

Vanmorgen heeft meester Paul de Nationale voorleesdagen geopend met het voorlezen van het boek 'Maar eerst ving ik een mon...

Praktijkles klimaat groep 3 t/m 8

Vandaag kwam het Staring Educatie naar onze school om een praktijkles te verzorgen over het thema: klimaat.

Fijne vakantie!

Wij wensen jullie allemaal een fijne vakantie en een gezond 2022!