Zoekt u een basisschool voor uw kind, maak dan nu een afspraak.

Kom kijken en sfeer proeven!

Samen met uw kind bent u van harte welkom
Bel of mail ons om een afspraak te maken.
 
0573-452844
 

Nieuwe ouders

Hoe kies je een basisschool?
 
Het kiezen van een basisschool voor uw kind is een van de belangrijkste keuzes waar je als ouder voor komt te staan. Je wilt dat je kind veel leert op de basisschool, je wilt dat je kind er een fijne tijd heeft én je kiest voor een periode van maar liefst acht jaar. Hoe kies je een basisschool die het beste past bij uw kind? Op veel onderdelen lijken scholen erg op elkaar. De overheid geeft namelijk richtlijnen waar alle scholen zich aan moet houden: het aantal lesuren per jaar, de vakken waar les in wordt gegeven en de kerndoelen die behaald moeten worden. Toch hebben scholen gelukkig ook ruimte om eigen keuzes te maken. En die eigenheid zorgt er voor dat scholen vaak toch heel verschillend zijn! Wat kunt u doen om informatie over o.b.s. De Driesprong te verzamelen? Zoek op onze website: www.obsde3sprong.nl.  Er is veel te vinden over de bijzonderheden van onze school!


Kom gerust eens kijken in een van de groepen (graag na afspraak).
Informeer bij ouders in de buurt. Vergelijk de onderzoeksresultaten op de site van de Onderwijsinspectie: www.onderwijsinspectie.nl. U kunt daar vinden dat de inspectie tevreden is over de kwaliteit van onze school. Kijk in schoolgids die op de website staat. Daar staat veel informatie in over wat voor een soort school we zijn, maar ook over de doelstellingen en de resultaten van de school. Raadpleeg de Onderwijsgids voor Primair Onderwijs, die wordt uitgegeven door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In de gids staat een lijst met vragen die helpen bij het kiezen en het vergelijken van scholen. Klik voor de gids op de volgende site: http://www.rijksoverheid.nl


Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze locatiecoördinator voor een persoonlijk gesprek. Hij zal u graag verder helpen!

Mail naar info@obsde3sprong.nl of bel gerust 0573 452844

 

Download hier het aanmeldformulier