Groep 6 t/m 8 krijgen een presentatie over werken bij Defensie.

“Militair zijn is meer dan een beetje vechten”: zegt een leerling van de Driesprong in Ruurlo nadat hij een presentatie heeft gehad over vrede en vrijheid, van een echte militair.

Vrijdagmiddag kregen de leerlingen van groepen 6, 7 en 8  een presentatie over Defensie. Wat is voor jullie vrijheid? Weten jullie wat de koude oorlog was? Wat komt er allemaal bij kijken als je militair bent? Wat voor werk doe je allemaal? Kun je een scherfwerend vest dragen? Jezelf opdrukken? Hoe draag je een gewonde kameraad? Nederland heeft nu nog maar ongeveer 20 tanks, vroeger wel duizend, hoe komt dat? Wat is de NAVO en VN ? Waarom werken veel landen nu samen? Allemaal vragen waarop de leerlingen nu een antwoord kunnen geven.

Enthousiast en vol belangstelling luisteren de leerlingen naar het verhaal en kijken ze naar de filmpjes. Ze stellen goede kritische vragen en je ziet ze goed nadenken. “Soldaten vond ik maar niks”: zei een meisje naast me: “maar ik ga er nu toch anders over denken, je moet ook erg fit zijn en slim en graag anderen willen helpen en veel talen kunnen want militairen zitten ook in vaak in het buitenland”.

Erwin bedankt de presentatie en juf Dineke voor het ijsje!

gr 5-8 defensie voorlichting

Naar het overzicht

LAATSTE NIEUWS

Fijne vakantie!

Wij wensen iedereen een hele fijne zomervakantie! Tot maandag 26 augustus, dan staat vanaf 8:20 uur de thee/koffie klaar.

De laatste schooldag

Vanochtend hadden de leerlingen van groep 8 een spelletjesochtend georganiseerd voor alle leerlingen.

Zwemmen met groep 3 t/m 8.

Vanmiddag zijn wij wezen zwemmen in het prachtige zwembad de Meene in Ruurlo. Dat was genieten!