Houtdorp op De Driesprong! Broek en Bruil verlicht.

Het houtdorp van de buitenschool OBS De Driesprong, onderdeel van de verlichtingsroute, was een groot succes. Alle leerlingen en enthousiaste ouders van de school hebben twee geweldige dagen gebouwd, samengewerkt, gespeeld en veel gelachen.  Op donderdagochtend is er begonnen met bouwen. Na een uur waren de eerste vormen van het dorp al zichtbaar.  

Op vrijdag is het houtdorp, dat gevestigd lag op het Jan Klaassenschoolplein, officieel geopend door de burgemeesters van het houtdorp. In zijn toespraak bedankte hij de buurtverenigingen Broek & Bruil voor de lekkere traktaties. Tevens bedankte hij de ouders en loonwerkersbedrijf Sturris voor het leveren van het materiaal. 

De kinderen waren al enige weken bezig met het smeedden van plannen en het uitwerken daarvan.  Taal en rekenen hebben over het algemeen de meeste aandacht in het onderwijs. Jammer, want sommige kinderen leren door te doen en zijn praktisch ingesteld. Timmeren en bouwen blijft nog wel eens onderbelicht in het onderwijs, aldus Paul Knuivers de locatiecoördinator van de school. 

houtdorp 2021 oktober

Naar het overzicht

LAATSTE NIEUWS

Pizza maken en....

Vandaag hadden de leerlingen van groep 4-5-6 de taakspelbeloning. Ze mochten zelf pizza's maken en konden kiezen uit pizza...

Zonnebloempitten planten!

Zelf gekweekte zonnebloempitten planten. Genieten. Laat ze nu maar groeien!

Doe Maar Mee Band!

Vandaag hebben een aantal kinderen meegedaan met de ‘Doe Maar Mee Band’. Zij hebben samen met andere kinderen uit Ruurlo h...