Klootschieten

Klootschiet clinic op OBS De Driesprong: Een Schot in de Roos

Op OBS De Driesprong werd vanmiddag een bijzondere clinic georganiseerd, waarbij de leerlingen kennis konden maken met de traditionele Nederlandse sport klootschieten. Deze workshop werd verzorgd door niemand minder dan Jurgen te  Brake, Wilfried Zieverink, Patrick Zieverink en Suzanne Zieverink. De twee laatst genoemde zijn beide Nederlands kampioen in deze sport.

Klootschieten is een oer-Hollandse sport waarbij de deelnemers proberen om een houten- en/of kunststof bal, de kloot, zo ver mogelijk te werpen. Het is een leuke en actieve activiteit die zowel individueel als in teamverband gespeeld kan worden. Tijdens de workshop werden de leerlingen begeleid door ervaren klootschieters die hen tips en tricks gaven om hun techniek te verbeteren.

De leerlingen waren erg enthousiast en deden fanatiek mee aan de clinic. Ze genoten van het buiten zijn en het competitieve element van het klootschieten. Het was een geslaagde middag waarbij de leerlingen niet alleen plezier hadden, maar ook nieuwe vaardigheden hebben geleerd.

De klootschiet clinic op OBS De Driesprong was zonder twijfel een groot succes. Dankzij de deskundige en enthousiaste begeleiding hebben de leerlingen niet alleen een nieuwe sport ontdekt, maar ook waardevolle lessen geleerd over teamwork, techniek en doorzettingsvermogen. Het is een ervaring die ze niet snel zullen vergeten en wellicht het begin van een nieuwe generatie klootschieters.

Naar het overzicht

LAATSTE NIEUWS

Fijne vakantie!

Wij wensen iedereen een hele fijne zomervakantie! Tot maandag 26 augustus, dan staat vanaf 8:20 uur de thee/koffie klaar.

De laatste schooldag

Vanochtend hadden de leerlingen van groep 8 een spelletjesochtend georganiseerd voor alle leerlingen.

Zwemmen met groep 3 t/m 8.

Vanmiddag zijn wij wezen zwemmen in het prachtige zwembad de Meene in Ruurlo. Dat was genieten!