Krantenartikel optocht: OUD PAPIER!

Uit het Achterhoek Nieuws

Actueel thema winnaar kinderoptocht Hanenfeest

Door Jan Hendriksen

RUURLO – ‘Onze school kan fluiten naar het geld als de wethouder de container heeft besteld.’ ‘Niets te beslissen, geld dat we missen’. ‘Daar gaat het plezier, gemeente pakt ons oud papier.’ De leerlingen Sander Lindner (10), Xype Lindeman (11) en Bas (11), Berend (7) en Willem (6) ter Maat van school De Driesprong lieten zaterdag in de kinderoptocht tijdens het Hanenfeest van Buurtvereniging De Bruil en Omstreken duidelijk blijken, dat men het absoluut er niet mee eens is dat de oud papierinzameling door gemeente Berkelland van de school wordt ‘afgepakt’.

Het actuele onderwerp dat ook talloze andere verenigingen, stichtingen en scholen in Berkelland bezighoudt, leverde voor de vijf leerlingen van De Driesprong de eerste prijs van de jury op. In een lange sliert van drie wagentjes met daarin oud papier trokken Xype, Sander, Bas, Berend en Willem de buurtschap door met in hun kielzog hun ouders. Het ‘afpakken’ van de papierinzameling door de gemeente wordt als een dolksteek in de rug ervaren”, zo verklaart Sanders moeder die zitting heeft in de ouderraad van de school. “We verliezen daarmee de nodige financiële inkomsten voor de school. En vergeet ook niet de sociale cohesie die de inzameling met zich meebrengt”, zo is de mening van Sanders moeder. 

De leerlingen van school De Driesprong lieten in de kinderoptocht duidelijk blijken, dat ze het er absoluut niet mee eens zijn, dat de oud papierinzameling door de gemeente van de school wordt ‘afgepakt’. Foto: Wilma Arink

Naar het overzicht

LAATSTE NIEUWS

Fijne vakantie!

Wij wensen iedereen een hele fijne zomervakantie! Tot maandag 26 augustus, dan staat vanaf 8:20 uur de thee/koffie klaar.

De laatste schooldag

Vanochtend hadden de leerlingen van groep 8 een spelletjesochtend georganiseerd voor alle leerlingen.

Zwemmen met groep 3 t/m 8.

Vanmiddag zijn wij wezen zwemmen in het prachtige zwembad de Meene in Ruurlo. Dat was genieten!