Les Cultureel Erfgoed voor groep 7/8 op Kasteel Ruurlo

De kinderen bezochten vandaag Kasteel Ruurlo in het kader van een les over Cultureel Erfgoed. Dit deden zij op uitnodiging van studente Mercedes Fabrie. Zij studeert in Amsterdam aan de Reinwardt Academie, de enige academie in Europa die studenten op HBO niveau opleidt in Cultureel Erfgoed. Uiteraard verleende Museum More hieraan volledige medewerking. De kinderen gingen aan de hand van 5 verschillende opdrachten door het kasteel. De opdrachten brachten de kinderen terug in de tijd. De vragen varieerden van vragen over de kasteelheer en zijn boeren, tot aan vragen over de Oranjerie in de Tweede Wereldoorlog en het realiseren van een eigen museum. Na afloop werd er gezamenlijk terug gekeken op de vragen. Het was een leerzame ochtend. We bedanken Mercedes voor het ontwikkelen van deze les en Museum More voor hun gastvrijheid!

Geniet van alle foto's!

Naar het overzicht

LAATSTE NIEUWS

Kauwgum-experiment groep 5 t/m 8

Kauwgum-experiment De kinderen bedenken hoe het zit met kauwgum:Wordt kauwgum zwaarder als je erop kauwt?

Bloembollen en vogelvoederhuisje

Vandaag hebben wij van melkpakken vogelvoederhuisjes gemaakt. En bloembollen geplant. Laat de lente en de vogels maar komen!

Leerlingenraad deelt leuke dingen uit!

Elk schooljaar ontvangt de leerlingenraad een bedrag van 50 euro om iets van te kopen. Wat zij hier voor kopen mogen zij z...